Over jouw leraar
Laurens-Sim Huinder

Docent gitaar, keyboards, bandcoachHilversum 

Laurens-Sim Huinder, geboren op 12-01-1994 en opgegroeid in Bussum.
Bij ons thuis was er altijd muziek, m’n vader was zelf gitarist, speelt percussie en drum en m’n moeder danst al Salsa Casino en Son zo lang ik me kan herinneren.

Jazz; Wes Montgomery, George Benson, Miles Davis, Horace Silver, Cannonball Adderley’s The Work Song, Latijns-Amerikaanse Son Montuno, Bossa Nova, klassiek; Mahler, Strauss, Elgar enzovoort, het stond bij ons thuis eigenlijk non stop aan.

Omdat ik met mijn vaders drumstokjes overal op timmerde kreeg ik voor mijn vierde verjaardag een Snare Drum en Hi-Hat tot het op m’n 7de verjaardag naar een volledig drumstel uitgebreid werd. Ik heb tot m’n 11de drumles gevolgd en ben toen in m’n eerste bandje gaan spelen. Zodoende kwam ik in aanraking met de gitaar en dat was liefde op het eerste gezicht!

Nadat ik m’n eerste riff op gitaar had geleerd was ik verkocht en een paar dagen later had ik m’n eerste gitaar bijelkaar gespaard. We waren onafscheidelijk van elkaar, het zou me niets verbazen als ik er mee sliep..

Als lead/sologitarist in diverse bands heb ik inmiddels in alle poppodia en op bijna ieder festival in Nederland gespeeld. We hebben jaarlijkse Europese tours gedaan en opgetreden op de Caribische eilanden.

Met diverse acts heb ik meerdere platen geschreven, opgenomen en geproduceerd.
Acts waarin ik de laatste tijd actief ben of ben geweest:
The Overslept, Daredevils, Charmplay, Martijn Luttmer, Jack Jarryd, Jasper Mook, Jan Terlouw jr.

In 2016 heb ik de Nederlandse pop academie (NPAC) nu Herman Brood academie in Utrecht afgerond. Ik geef particulier muziekles en op scholen waaronder de International School Hilversum. En in 2023 hebben we met een hechte groep muziekdocenten ‘Laurens Muziekschool’ in Hilversum opgericht.

Ook een instrument leren spelen?

Kom kennismaken en neem een proefmuziekles in Hilversum

Gitaar, bass, drum en pianoles 

Sinds 2011 geef ik gitaar, bass en pianoles want muziekles geven is m’n grote passie geworden. Het vertellen over muziek, en de kennis, die ik door de jaren heb opgedaan, delen met anderen is geweldig!

Mijn doel is om mijn leerlingen iets mee te geven waar ze de rest van hun leven iets aan hebben. Of het nou muziek lezen en spelen van akkoordenschema’s is of het kunnen analyseren van muziek door ernaar te luisteren… 

En natuurlijk werken we ernaartoe dat jij zo snel mogelijk aan de slag kunt met de muziek die jij zelf mooi vindt!